Witloof gevuld met gehakt
Ingrediënten
- 500 g kalfsgehakt
- 8 plakken bacon of ontbijtspek
- 8 stronken witloof
- 100 ml kalfsfond
- 1 ei
- 50 g geraspte kaas
- 1 el tijm
- paneermeel
- vetstof
- nootmuskaat
- peper
- zout
- 800 g aardappelen
- 200 ml melk
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C. Maak het witloof schoon. Snij de stronkjes overlangs doormidden. Hol ze uit, door voorzichtig de binnenste blaadjes te verwijderen.
- Meng het gehakt met het ei, de tijm en de kaas. Kruid met nootmuskaat, peper en zout, en doe er zoveel paneermeel bij als nodig om het goed te kunnen kneden.
- Vorm 8 worstjes van het gehakt. Leg ze elk op een witloofhelft en druk er de andere helft op. Omwikkel met een reepje spek en maak vast met keukentouw.
- Schik de stronkjes in een ovenschaal. Overgiet met de fond en zet 40 à 45 minuten in de oven. Draai geregeld om en overgiet met het braadvocht.