Vegetarische herfstsalade

Vegetarische herfstsalade

Elke
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 150 g rucola gemengd
  • 1 appels
  • 150 g brie
  • 200 g quorn
  • 50 g hazelnoten
  • 2 el olijfolie
  • 1 el citroensap
  • 1 el honing
  • peper
  • zout

Instructies
 

Voorbereiding

  • Rooster de hazelnoten circa 10 minuten in een koekenpan of oven lichtjes bruin. Bak de quorn in een andere koekenpan krokant. Klop de olijfolie, citroensap en honing met een snufje peper en zout tot een dressing.

Bereiding

  • Snij de appel en de brie in stukjes en meng door de sla. Verdeel de dressing over de salade en schep een paar keer door elkaar. Verdeel de salade over een kom of een paar borden. Verdeel de hazelnoten en de gebakken quorn erover.

TIP

  • Quorn kan je ook vervangen door tofuballetjes of stukjes tofu. Bak ze in een weinig olie, laat goed uitlekken en meng lauw onder de salade.

Notities

205 kcal per persoon