Kip met honingmosterdsaus en zoete aardappel

Een snel klaar en heerlijk zoet kipgerecht.

Kip met honingmosterdsaus en zoete aardappel

Een snel klaar en heerlijk zoet kipgerecht.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Hoofdschotel
Porties 2 pers

Ingrediënten
  

  • 1 rode ui
  • 1 courgette
  • 400 g zoete aardappelen
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el honing
  • 2 kipfilet
  • 10 g bladpeterselie
  • 4 el olijfolie
  • 1 el mosterd
  • peper en zout

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Bedek een bakplaat met bakpapier. Snij de rode ui in partjes. Halveer de courgette in de lengte en snij in plakjes van 1 centimeter dik.
    Was de zoete aardappel en snij ze in gelijke stukjes als de courgette.
    Schik de groenten op de bakplaat en besprenkel met de helft van de olijfolie, kruid met peper en zout en schep om. Zet 20-25 minuten in de voorverwarmde oven.
    Schep halverwege om.
  • Pers de knoflook.
    Meng de honing met de mosterd, de knoflook en de 1/4 van de olijfolie in een kom.
    Kruid met peper en zout.
    Bestrijk de kipfilets rondom met deze saus.
  • Verhit de rest van de olijfolie in een pan en voeg de kipfilets toe.
    Bak ze 2-3 minuten aan beide kanten.
    Bestrijk tijdens het bakken met de rest van de saus.
    Schep de kipfilets uit de pan en leg ze nog 10 minuten mee in de oven, bovenop de groenten.
    Snij ondertussen de peterselie fijn.
  • Serveer de geroosterde groenten met de honing-mosterd kip. Werk af met fijngesneden peterselie.

Notities

Ook lekker met witloof ipv courgette 
Trefwoord honing, kip, zoete aardappel