Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius
Zet een pan met een klein laagje water op hoog vuur
Was de bloemkool en snijd hem in stukken
Zodra het water gekookt is voeg je de bloemkool toe. Doe een deksel erop en laat de bloemkool ongeveer 4 minuten koken en stomen. De bloemkool is dan semi hard
Giet de bloemkool af en doe alles in de keukenmachine. Zet de keukenmachine op de allerhoogste stand en laat de bloemkool net zo lang snijden tot het super fijn is. De bloemkool lijkt dan al behoorlijk op deeg. Als je geen keukenmachine hebt, kun je het ook raspen met de hand of fijn hakken met een mes.
Leg alle bloemkool in een schone theedoek en knijp al het vocht eruit. Knijp net zolang door tot je echt niet meer kunt. Dit is de allerbelangrijkste stap als je een krokante bodem wilt. Als er nog vocht in zit dan zal de bodem soppig worden
Doe de bloemkool in een grote kom en voeg de zout, peper, oregano, kaas en het ei toe en meng alles samen
Verspreid het bloemkoolmengsel op een bakplaat met bakpapier in de gewenste vorm (rond, vierkant, hartvormig of rechthoekig) en dikte. Druk de bloemkool goed aan
Leg de bloemkoolbodem ongeveer 15 minuten in de oven. De bodem moet een mooi goudbruine kleur krijgen. Indien dit na 15 minuten nog niet het geval is, zet de bodem dan terug tot het een goudbruin is