Balletjes in groentetomatensaus met tagliatelle
Ingrediënten
- 600 g gehakt
- 800 g mediterrane groentemix
- 1 plantje basilicum
- 100 g parmezaan
- 400 g tagliatelle
- 500 g tomatenstukjes blik
- 2 el paneermeel
- 4 el olijfolie
- 1 el oregano
- zwarte peper
- zout
Instructies
Voorbereiding
- Rasp de Parmezaan.
- Scheur de blaadjes basilicum.
- Meng de helft van het basilicum, 50 g geraspte Parmezaan en het paneermeel onder het gehakt. Rol er balletjes van ter grootte van een pingpongballetje.
Bereiding
- Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de balletjes aan alle kanten goudbruin.
- Verhit ondertussen 2 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de diepgevroren groentemix en de oregano 5 min. op een hoog vuur. Voeg de tomatenstukjes toe en laat 5 min. sudderen op een zacht vuur. Voeg de gehaktballetjes toe en laat 5 min. mee garen.
- Kook ondertussen de pasta beetgaar. Giet af.
- Meng de pasta onder de saus en kruid met zwarte peper en zout. Werk af met de rest van het basilicum en de parmezaan.
Notities
Voedingswaarde per persoon:
- Energie: 957 kcal
- Koolhydraten: 82.7 g
- Eiwitten: 57.5 g
- Vetten: 43.4 g