Balletjes in groentetomatensaus met tagliatelle

Balletjes in groentetomatensaus met tagliatelle

Elke
Voorbereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 40 minuten
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 600 g gehakt
  • 800 g mediterrane groentemix
  • 1 plantje basilicum
  • 100 g parmezaan
  • 400 g tagliatelle
  • 500 g tomatenstukjes blik
  • 2 el paneermeel
  • 4 el olijfolie
  • 1 el oregano
  • zwarte peper
  • zout

Instructies
 

Voorbereiding

  • Rasp de Parmezaan.
  • Scheur de blaadjes basilicum.
  • Meng de helft van het basilicum, 50 g geraspte Parmezaan en het paneermeel onder het gehakt. Rol er balletjes van ter grootte van een pingpongballetje.

Bereiding

  • Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de balletjes aan alle kanten goudbruin.
  • Verhit ondertussen 2 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de diepgevroren groentemix en de oregano 5 min. op een hoog vuur. Voeg de tomatenstukjes toe en laat 5 min. sudderen op een zacht vuur. Voeg de gehaktballetjes toe en laat 5 min. mee garen.
  • Kook ondertussen de pasta beetgaar. Giet af.
  • Meng de pasta onder de saus en kruid met zwarte peper en zout. Werk af met de rest van het basilicum en de parmezaan.

Notities

Voedingswaarde per persoon:
  • Energie: 957 kcal
  • Koolhydraten: 82.7 g
  • Eiwitten: 57.5 g
  • Vetten: 43.4 g