Zomerse pastasalade met worst




Zomerse pastasalade met worst

Annick Lichtert
Bereidingstijd 20 minuten
Gang Hoofdschotel
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 4 barbecueworsten
  • 4 tomaten
  • 100  g rucola
  • 2 lente-uien
  • 1 bosje radijzen
  • 0,5 plantje basilicum
  • volkoren penne
  • groene pesto
  • olijfolie
  • peper en zout

Instructies
 

  • Kook de penne gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
  • Gril intussen de worsten op een matig warme barbecue en snij in schijfjes van 1 cm dik.
  • Snij de tomaten in 4 en verwijder de pitjes. Snij de kwartjes in blokjes.
  • Snij de radijzen in 4 en snipper de lente-uitjes fijn. Scheur de blaadjes basilicum en rucola.
  • Meng de penne met de schijfjes worst, de lente-uitjes, het basilicum en de rucola. Breng op smaak met de olijfolie, peper en zout.
  • Serveer met de pesto
Trefwoord pasta