Mozzarella-gehaktballetjes in tomatensaus met knolselderpuree
Voorbereidingstijd10 minutenmin
Bereidingstijd30 minutenmin
Totale tijd40 minutenmin
Gang: Hoofdschotel
Keuken: Belgisch
Trefwoord: gehakt
Porties: 4pers
calorieën: 903kcal
Ingrediënten
800ggehakt rund + varken
500gknolselder
1plantje bieslook
0.5plantje platte peterselie
500gaardappelen
1ui
1teentje knoflook
125gminimozzarellabolletjes
2eetl. boter
2dlmelk
1ei
400gtomatenstukjesblik
2elpaneermeel
1elolijfolie
1elProvençaalse kruiden
nootmuskaat
peper en zout
Instructies
Voorbereiding
Snipper het bieslook en de platte peterselie fijn.
Snipper het knoflook en de ui fijn.
Schil de aardappelen en de knolselder. Snij in blokjes van ± 2 cm.
Bereiding
Kook de aardappel en de knolselder 20 min. in lichtgezouten water. Giet af en pureer met de melk, de boter en de helft van het bieslook.
Verhit intussen de olijfolie in een kookpot met dikke bodem en bak het knoflook en de ui glazig. Voeg de tomatenstukjes, de Provençaalse kruiden, peper en zout toe. Laat 10 min. op een zacht vuur stoven.
Meng intussen het gehakt met de peterselie, de rest van het bieslook, het ei en het paneermeel. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
Kneed 15 balletjes ter grootte van een pingpongballetje en stop er telkens 1 bolletje mozzarella in.
Smelt 1 eetl. boter in een pan met antiaanbaklaag en bak de gehaktballen 10 min. Draai regelmatig om.
Voeg de gehaktballen toe aan de tomatensaus en laat nog even opwarmen.