Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
Trifle met bosvruchten
Voorbereidingstijd
30
minuten
min
Totale tijd
30
minuten
min
Porties:
4
personen
Auteur:
Elke
Ingrediënten
200
g
bosvruchten
diepvries
2
el
honing
vloeibare
0,5
sinaasappel
enkel het sap
12
madeirakoekjes
25
cl
crème anglaise
1
dl
room
2
el
chocolade
(pure of melkchocolade, geraspt)
Instructies
Voorbereiding
Doe de diepgevroren bosvruchten in een kom met het sinaasappelsap en 2 eetl. vloeibare honing. Schep voorzichtig door elkaar. Laat ontdooien.
Bereiding
Neem 4 hoge en vrij brede fluitglazen. Verkruimel in elk glas 3 maderakoekjes.
Verdeel er gelijke porties bosvruchten met het vrijgekomen sap over.
Klop de slagroom stijf en schep er voorzichtig de crème anglaise onder.
Verdeel de room over de 4 glazen en zet koel weg.
Afwerking
Versier net voor het opdienen met wat geraspte chocolade.
Notities
Voedingswaarde per persoon:
Energie: 317 kcal
Koolhydraten: 43,8 g
Eiwitten: 5,8 g
Vetten: 13,2 g