Verwijder de witte zaadlijsten en de pitjes uit de paprika’s en snij het vruchtvlees in reepjes.
Meng het gember- en kerriepoeder in een plastic zak of ruime kom. Voeg de runderreepjes toe en wentel ze in de kruidenmengeling.
Bereiding (15 min)
Kook de Griekse pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat uitlekken.
Verhit intussen een wok en voeg de olijfolie toe. Roerbak de runderreepjes ±3 min. Haal het vlees uit de wok en hou warm onder aluminiumfolie.
Bak de spekblokjes 1 min. in de wok, zonder extra vetstof.
Voeg de ui en de paprikareepjes toe en roerbak 2 min. Blus met de balsamicoazijn. Meng er de gepelde tomaten en een deel van het sap onder. Breng op smaak met peper, zout en basilicum. Laat nog 2 min. sudderen.
Schep er het vlees en de Griekse pasta onder en laat goed opwarmen.
Afwerking
Verkruimel er net voor het opdienen de fetakaas over.