Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
Farfalleslaatje met pancetta, zomergroenten en mozzarella
Voorbereidingstijd
50
minuten
min
Totale tijd
50
minuten
min
Porties:
4
personen
Auteur:
Elke
Ingrediƫnten
100
g
pancetta
250
g
kerstomaten
in 3 kleuren
1
komkommer
1
avocado
0,5
limoen
3
takjes
platte peterselie
vers
125
g
mozzarella
bolletjes
300
g
farfalle
2
el
pijnboompitten
1,5
el
olijfolie
extra vierge
zwarte peper
zout
Instructies
Voorbereiding: 15 min.
Laat de minimozzarellabolletjes uitlekken.
Snipper de peterselie fijn.
Snij de pancetta in reepjes.
Snij de ongeschilde komkommer in de lengte in 2. Schraap er de zaadjes uit met een koffielepel en snij de komkommer in halvemaantjes.
Snij de kerstomaten in 2.
Pers de halve limoen.
Snij de avocado in plakjes. Besprenkel met het limoensap.
Bereiding: 35 min.
Kook de farfalle gaar (kooktijd: zie verpakking). Giet af en spoel onder koud water. Meng er de olijfolie onder.
Rooster intussen de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag zonder vetstof. Haal uit de pan.
Bak de pancetta krokant in dezelfde pan. Haal uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
Voeg de kerstomaten, de komkommer, de pancetta, de minimozzarellabolletjes en de pijnboompitten toe aan de pasta. Meng alles goed door elkaar.
Afwerking
Werk af met de plakjes avocado en bestrooi met de peterselie. Kruid met zwarte peper.
Notities
Voedingswaarde per persoon:
Energie: 605 kcal
Koolhydraten: 57.5 g
Eiwitten: 24.8 g
Vetten: 30.5 g