Varkenshaasje met spek, Ratte du Touquet en witloofsalade
Keuken: BBQ
Auteur: Tony
Ingrediënten
1busselbieslook
1bosjelente-uitjes
2stronkenroodloof
2stronkenwitloof
1tldragonazijn
2elyoghurt
2elmayonaise
1takjerozemarijn
1teentjeknoflook
800gratte-aardappelenof kriel aardappelen
enkeletakjestijm
2tlmosterdHelft voor marinade, andere helft voor dressing
2elarachideolie
4elahornsiroopof honing
10plakjesspek
800gvarkenshaasje
peper
zout
cayennepeper
olijfolie
grof zout
Instructies
Varkenshaasje
Verwarm de bbq tot 200 graden en maak klaar voor indirect grillen.
Kruid het varkenshaasje aan alle kanten met peper en zout
Leg de plakjes spek zodat ze elkaar in de lengte wat overlappen
Leg het varkenshaasje op het spek. Draai het spek rond het haasje. Leg met de naad naar beneden.
Meng de ahornsiroop met olie, helft van de mosterd, cayennepeper en zout. Snijd de tijm fijn en meng hem door de marinade.
Strijk het vlees in met marinade met behulp van een keukenpenseel.
Grill het vlees 20 minuten op de barbecue. Doe het deksel van de barbecue dicht. Draai het vlees om de 5 minuten om en bestrijk telkens met wat extra marinade.
Aardappelen
Kook de aardappelen zonder ze te schillen gaar in gezouten water.
Giet de aardappelen af. Snijd ze in grote stukken en meng met wat olijfolie. Kruid met grof zout en peper.
Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen en plet met een mes. Doe de lookpulp bij de aardappelen. Rits de blaadjes van de rozemarijn en snijd ze wat fijner.
Meng alles goed door elkaar.
De witloofsalade met dressing
Meng de mayonaise met de yoghurt, de mosterd en een scheutje dragonazijn.
Verwijder de harde kern uit het witloof en het roodlof. Snijd het witloof en het roodloof grof. Meng er de dressing door.
Snipper de lente-ui en meng hem door de salade. Kruid met peper en zout.
Afwerken en serveren
Grill de aardappelen ook op de barbecue. Draai het vlees nog een laatste keer om en bestrijk met marinade.