Ga terug
Email Link
Afdrukken
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
Extra pikante penne (grote macaroni)
Porties:
4
personen
Auteur:
Lisa Wouters
Ingrediƫnten
2
teentjes
look
vers
3
peperoncini
rode gedroogde Spaanse pepers
1
blik
tomaten
gehakt, +/-200g
4 tot 5
olijven
klein, zwart
2 tot 3
el
olijfolie
peper
zout
500
g
penne
rigate
1
hand
pecorino
geraspt, harde Italiaanse kaas gemaakt van schapenmelk
Instructies
Verwarm langzaam een beetje olijfolie in een antiaanbakpan.
Voeg de teentjes knoflook toe en bak deze in de hete olijfolie.
Voeg de gehakte tomaten toe. Breng op smaak met peper en zout.
Roer 3 hele gedroogde Spaanse pepers in de saus en voeg vervolgens de olijven toe.
Laat het mengsel ongeveer 20 minuten op laag vuur sudderen.
Kook ondertussen de pasta in zout water totdat deze beetgaar is.
Laat de pasta uitlekken en voeg deze onmiddellijk aan de hete saus toe. Serveer met geraspte pecorino.