Doe de eieren, het water, het meel en het zout in
de mixerkom. Bevestig de kom en de platte
menghaak. Schuif naar snelheid 2 en mix
gedurende 30 seconden.
Vervang de platte menghaak door de deeghaak.
Schuif naar snelheid 2 en kneed gedurende 2
minuten. Haal het deeg uit de kom en kneed het
gedurende 1 tot 2 minuten met de hand. Laat het
gedurende 20 minuten rusten.
Verdeel het deeg in
4 stukken vooraleer u het met het
pastavellenrollerhulpstuk bewerkt.
Koken
Voeg twee theelepels zout en 1 grote eetlepel olie
(optioneel) toe aan 5,8 l kokend water. Voeg
geleidelijk aan de pasta toe en laat alles koken tot de
pasta “al dente” is of beetgaar.
De pasta drijft
bovenaan het water terwijl hij kookt; roer daarom
regelmatig in de kookpot om de pasta gelijkmatig te
laten koken. Laat vervolgens uitlekken in een vergiet.