Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Instruction Images
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
Pasta meridionale met kip en tomaten
Voorbereidingstijd
30
minuten
min
Totale tijd
30
minuten
min
Porties:
4
personen
Auteur:
Elke
Ingrediƫnten
400
g
pasta
vb. penne rigate
500
g
kipfilet
2
tomaten
dik
1
courgette
125
g
kaas
verse met tomaat en pesto (Philadelphia Light Summer)
1
bouillon
keteltje kip van Knorr
1
el
kappers
el
olijfolie
Instructies
Voorbereiding
Laat de kipfilet oppervlakkig ontdooien en snij in kubusjes van 2 cm.
Snij de tomaten in kleine blokjes.
Snij de courgette in kubusjes van 1 cm. Ze hoeven niet geschild te worden.
Bereiding
Verhit 3 eetlepels olijfolie in een kookpot en stoof de kippenblokjes gedurende 5 minuten.
Voeg de blokjes courgette, tomaat en het bouillonketeltje toe en laat nog 3 minuten sudderen.
Roer er de Philadelphia-kaas en de kappertjes onder. Warm alles goed op zonder te laten koken.
Kook ondertussen de pasta gaar in 4 liter water. Giet af en laat uitlekken.
Afwerking
Verdeel de pasta over de borden en lepel er de kip-groentebereiding bovenop.
Notities
Voedingswaarde per persoon:
635 kcal
46,7 g eiwitten
77,3 g koolhydraten
15,4 g vetten
Begeleidende wijn:
Tarapaca
Sauvignon Blanc
Maipo Valley - Chili