Pasta met kabeljauw, sluimererwten en garnalensaus
Voorbereidingstijd25 minutenmin
Totale tijd25 minutenmin
Porties: 4personen
Auteur: Elke
Ingrediƫnten
500gkabeljauwfilet
1elcitroensap
400gspaghetti
150gerwtensluimererwten diagonaal doorgesneden
3elolijfolie
1uigesnipperd
1teenknoflookgeperst
150ggarnalengepeld, roze
1el margarine
2elbloem
200mlwitte wijndroog
200ml room
zout
peper
Voor een provencaalse twist
500gscampi'sgepeld
1bliktomatengepeld
200mlwitte wijndroog
200mlroom
Instructies
Bereiding
Snij de vis in blokjes en besprenkel met het citroensap.
Kook de pasta in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet er de sluimererwten bij 2 minuten voor het einde van de kooktijd. Laat de pasta en de sluimererwten uitlekken en hou ze warm.
Verhit 1 eetlepel olijfolie in een braadpan en bak de ui, de knoflook en de garnalen aan. Kruid met peper en zout en hou apart.
Laat de margarine smelten en voeg al roerend de bloem toe. Giet er de wijn, 200ml water en de room bij. Laat sudderen en voeg dan de garnalen toe. Kruid naar smaak met peper en zout.
Bak in de pan van de garnalen de blokjes vis in 2 eetlepels verhitte olijfolie. Kruid met peper en zout.
Dien de pasta met sluimererwten op met de garnalensaus en de vis. Werk af met de gehakte peterselie.
Voor een provencaalse twist
Bak de scampi's in olijfolie en voeg de gepelde tomaten, witte wijn en room toe.