Varkenshaasje met salie, mozzarella en Parmaham

Varkenshaasje met salie, mozzarella en Parmaham

Annick Lichtert
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Gang Main Course
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 Varkenshaas
  • 1 bol Mozzarella
  • 2 Tomaten
  • 4 sneden Parmaham
  • 8 Salieblaadjes
  • 320 g Gnocchi
  • 1 el Provençaalse kruiden
  • 3 el Olijfolie
  • Peper
  • Zout

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een ovenschaal in met olie. Maak 8 diepe insnijdingen in de varkenshaas maar snij niet helemaal tot beneden. Leg het vlees in de ovenschaal.
  • Laat de mozzarella uitlekken en snij hem in halve maantjes. Was de tomaten en snij ze in dunne rondjes. Halveer de sneden Parmaham.
  • Steek een schijfje mozzarella, een rondje tomaat, een stuk Parmaham en een salieblad in elke insnijding van het vlees. Leg de gnocchi rond het vlees. Kruid met de Provençaalse kruiden, peper en zout. Bak 20 à 30 min in de oven en serveer goed warm.
Trefwoord Mozzarella, Parmaham, Varkenshaas